maanantai 17. syyskuuta 2012

Intro

Tästä se lähtee.

Päivän 27.8.2012 tulen jatkossa muistamaan päivänä jolloin ryhdyin kirjoittamaan blogia, joka koko blogikaikkeudessa edustaa yhden paristakymmenestä vuonna 2012 kultaseppäartesaaninopinnot aloittaneen opiskelijan näkemyksiä, kokemuksia, (uro)tekoja ja töitä opiskelujen ajalta.

Kaikelle on selitys, eikä tämän blogin nimi poikkea tästä säännöstä. Pitkän pohtimisen ja muutaman muun nimikokeilun jälkeen nimi UOMA syntyi koulutehtävästä, jossa oli tarkoitus suunnitella oma yritys käyntikortteja ja pakkauksia myöten. Pitkään pohdin sopivaa nimeä: tahdoin nimen olevan edes jollakin tasolla omaperäinen. Kulta-Kalle/Hakola-design ynnä muut nimet tuntuivat sopimattomilta omien näkemysteni ja ajatustapojeni edustamiseen.

Koska olen aina pitänyt merestä, ja mm. ankkurit ja ruorit miellyttävät symboleina, mieleeni tuli joen uoma. Pidin siitä miltä sana Uoma tuntuu, kuinka se voi kuulostaa vieraskieliseltä sanalta, ja kuinka ääkköset loistavat poissaolollaan. Viimeisin on hyvä pointti tulevaisuuden maailmanvalloitusta kaavaillessa.

Tämän esipuheen kirjoitushetkellä näkemykseni on, että pyrin julkaisemaan reilusti kuvia, mutta lähinnä opintotöistäni. Kuvat "omasta tuotannosta" pyrin pitämään vähäisenä, sillä ideavarkaudet ovat harmillinen ilmiö. Tosin en väitä ettenkö joskus saattaisi julkaista materiaalia erityistä ylpeyttä aiheuttaneista tuotoksista.
Tai että tuotoksissani olisi mitään varastettavaa. Kuitenkin.

Tämän ensipostauksen saattelemana toivotan kaikki mahdolliset lukijat tervetulleiksi seuraamaan blogiani. Toivottavasti vietätte kirjoituksiani lukien hetkenne mielenkiinnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti