torstai 24. huhtikuuta 2014

Viimeaikojen hommia

Pitkän hiljaiselon jälkeen tuon esille muutamia töitä joita on tässä hiljaiselon aikana tullut tehtyä. Syventävämmin kerron näistä ehkä tulevaisuudessa.


-Riipus, jossa käytetty Hollannissa vaihto-opiskeluaikana oppimaani japanilaista Mokume Gane-tekniikkaa, jossa keroksittain yhteen sulatettujen hopea-ja kuparilevyjen muodostamasta palikasta muokkaamalla saa mm. puunsyymäistä kuviointia. Tehtävänantona oli suunnitella koru "matkamuistona", ja sen tuli jollain tavalla liittyä Hollantiin. Kuten olen aikaisemminkin ehkä kertonut, pidän meriteemasta. Hollannilla on historiaa merenkäynnin suurvaltana, joten yhdistin riipukseen koukun, verkon ja uuden Mokume Gane tekniikan.




-Koukkuriipus, jossa jälleen Mokumea. Yksinkertainen homma, väänsin Mokume-tankoa luoden kierremäisen kuvion, jonka jälkeen taivutin tangon koukun muotoon, sahasin riipuslenkille aukon, ja hioin miellyttävään muotoon.


Hopeinen pave-istutettu sormus, jossa zirkoniat istutettuna.


Sormus, jossa markiisihiottu zirkonia alakautta istutettuna. Koulutyö Hollannista.


Sormus, jossa putki-istukkaan istutettu briljanttihiottu zirkonia.


Mokume Gane-sormus.

2 kommenttia:

  1. Tehdäänkö Hollannissa mokume-gane juottamalla vai diffuusiolla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Diffuusiosta kyse, kupari- ja hopealevyt kuumennettiin kahdella isolla juotospillillä niin kuumaksi, että levyt hitsautuivat yhteen ilman erillisiä juotteita.

      Poista